Jakobsoni koolis tuleb teaduspäev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jakobsoni gümnaasium korraldab teisipäeval suure teaduspäeva, millel esinevad ettekannetega nii kooli vilistlased, õpilased kui külalised.


Õpetaja Erika Rummeli selgitust mööda on tegemist kuue õppetunni pikkuse koolipäevaga, mille jooksul saavad gümnaasiumiõpilased teadmisi omandada tavapärasest teistsuguses vormis.



Päev algab kell 10 plenaarsessiooniga, millel tuleb esitamisele kolm ettekannet.



Esimesena astub üles Jakobsoni gümnaasiumi XI-b klassi õpilane Kairi Sülla, kes räägib teemal ««Sakala» Carl Robert Jakobsoni ajal ja tänapäeval». Teine esineja on riigikogu esimees ja Eesti teaduste akadeemia akadeemik Ene Ergma, kes kõneleb tähefüüsikast kuni kosmoseni.



Kolmandana esineb Tartu ülikooli professor Kalev Pärna teemal «Kuidas ohjeldada juhuslikkust?».



Plenaarsessioonile järgnevad töötoad, kus käsitletakse loodus- ja sotsiaalteadusi, kirjandust, kunsti, tervist, kehalist kasvatust, füüsikat, matemaatikat, infotehnoloogiat, psühholoogiat ja astronoomiat. Enamikus töötubades saab sõna mitu esinejat.



Erika Rummeli sõnul on õpilaste ettekanded välja kasvanud referaatidest ja olümpiaadide jaoks tehtud uurimistöödest, mida on juhendanud Jakobsoni gümnaasiumi aineõpetajad. Mitmes töötoas esinevad ka kooli vilistlased ja külalised.



Igal gümnaasiumiõpilasel tuleb töötubade loetelust valida kaks, kuhu ta peab ennast enne registreerima.



Päev lõpeb kell 14 algava lõpusessiooniga. Seal kõneleb filosoofiadoktor Andi Hektor, kes on Euroopa tuumauuringute keskuse CERN kaastöötaja Genfis, teemal «Teadmiste- ja teaduspõhise ühiskonna suunas CERN-i näite põhjal».


Viimase ettekande teeb Eesti kunstiakadeemia üliõpilane Madis Luik, kes räägib fotokunstist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles