Mahetalu toodab tervisetoitu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Säga-Aaviku sai mahetunnistuse juba päris ammu. 2010. aastal pälvis see Eesti parima talu võistlusel tootmistalude kategoorias kolmanda koha.

Perenaine Sirje Allik rääkis, et selle aasta algul sai mahetunnistuse ka tema köök. Kui see on veterinaar- ja toiduametis tunnustatud, tuleb talul taotleda veel lisatunnistust, et seal tohib teha ning müüki pakkuda ka mahetooteid.

«Mahedat hakatakse eelistama sellepärast, et inimeste teadlikkus järjest suureneb ja nad pööravad üha enam tähelepanu tervislikule toitumisele,» selgitas Sirje Allik. Tema jutu järgi otsivad lastele mahetoitu paljud noored emad. «Keemia on hakanud tekitama lastel allergiat,» nentis ta.

Põllumajandusameti avalikes registrites on märgitud, et Viljandimaal on tänavu mahepõllumajandajaid 150 ja kogu Eestis poolteise tuhande ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles