Olustverre kogunesid taas tipptalunikud

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Terve tänase päeva kestis Olustvere lossis seminar «Põllumees kui tippjuht», millest võttis osa tootmistegevuses silmapaistvaid talunikke kogu Eestist. See oli neil juba neljas kord Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli kutsel samal teemal kõnelda.


«Eelmise seminari ajal oli teraviljal ja piimal hea hind ning väetise hind polnud veel tõusnud,» ütles Olustvere ametikooli direktor Arnod Pastak neljandat arupidamist sisse juhatades. «Praegu on olukord sootuks teine.»

Põlumajandusminister Helir-Valdor Seeder toonitas oma kõnes, kui tähtsad on praegu põllumeeste koostöövõime ja poliitiline aktiivsus. Tema sõnul sõltub talupidaja suuresti Euroopa ühisest põllumajanduspoliitikast.

Pikema ettekande tegi Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing, vastates enda esitatud küsimusele, kas kevad toob majanduse soojenemise. Paljusid arve analüüsides leidis ta, et pole ette näha soojenemist ega ka suurt krahhi.

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser vaagis maailma ja Eesti julgeolekupoliitikat. Eesti, sealhulgas põllumeeste investeerimispoliitikat hindasid aga aktsiaseltsi Tere juhataja Ülo Kivine, Nopri talu peremees Tiit Niilo, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja Ruve Schank, kes on põllumajandusministri nõunik Eesti suursaatkonnas Roomas. Sel teemal tekkis pikk vaidlus.

Pärastlõunal kujunes pikemaks teemaks Leedu põllumajanduse olukord ja investeeringuvajadused. Kõneles firma Agrowill Group Leedu tootmisdirektor Jolanda Bastiene. See ettevõte on muuseas omandanud Eesti tuntud põllumajandusettevõtte Põlva Agro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles