Lõikuspeol jagatakse parimatele etnokulpe

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rannar Raba

Artikkel ilmus 5. oktoobri «Sakala» paberväljaandes

Eesti pärimusmuusika keskus jagab koostöös Raadio 2-ga 13. oktoobril Viljandis pärimusmuusika lõikuspeol tänavusi etnomuusika auhindu, mille võitjad selguvad rahvahääletusel.

Etnokulbiks ristitud auhindu antakse välja kuues kategoorias. Auhinna saab parim album,  ansambel, pärimuslaulik, holalaulik, instrumentalist ja lugu. Võitjad selguvad folk.ee kodulehel korraldatava avaliku hääletuse teel.

Etnokulp on selles žanris ainus auhind, mis antakse rahva lemmikutele. Kuigi auhinnagalal annavad ka Raadio 2 ja Eesti pärimusmuusika keskus välja oma eriauhinnad, on rõhk ikkagi muusikasõprade arvamusel.

«Et etnomuusika mõiste on väga lai, pakkus pärimusmuusika keskus koostöös Raadio 2 saatega «Etnokonservid» igas kategoorias välja nominendid, kellele saab häält anda,» selgitas üks ürituse korraldajaid Erki Pruul. «Samas on võimalus ka oma ettepanekutega välja tulla. Ainuke kriteerium sel puhul on, et kandidaadid peavad viljelema pärimuslikku muusikat.»

Eelmisel aastal jagati etnokulpe samuti pärimusmuusika lõikuspeol. Siis võidutsesid ansamblitest Zetod ja Vägilased ning muusikutest Jalmar Vabarna, Sandra Sillamaa ja Mari Pokinen.

Etnokulbid antakse üle pärimusmuusika lõikuspeol 13. oktoobril kell 18 aida suures saalis.  Tseremooniat juhib Mihkel Raud ja salvestist sellest on võimalik kuulata Raadio 2 sagedusel  «Etnokonservide» saate ajal 14. oktoobril kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles