Leie mail nähti toonekurge

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valge-toonekurg. Illustreeriv foto.
Valge-toonekurg. Illustreeriv foto. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartlane Markus Vetemaa nägi eelmisel neljapäeval Saaremaale sõites Leie kandis üle tee lendamas valge-toonekurge.


«Toonekurg lendas suunaga kagust loodesse,» täpsustas Vetemaa.

Seda kinnitas ka üks Leie laenu-hoiuühistu töötaja, kes oli eelmisel nädalal suurt lindu taevas tiirutamas näinud. Ta polnud küll täiesti kindel, kas tegu oli valge-toonekurega, sest päike takistas täpsemat vaatlemist, kuid peab seda lennupildi järgi tõenäoliseks.

Eesti ornitoloogiaühing lööb ka tänavu kaasa BirdLife Internationali üle-euroopalises portaalis «Spring alive!» ehk «Kevad ärkab!», kus registreeritakse valge-toonekure, käo, suitsupääsukese ja piiritaja saabumine.

Nimetatud lindude kohtamisest saavad vaatlejad teada anda internetis aadressil www.springalive.net, kus tuleb valida eestikeelne link sisusse. Praeguseks on seal kirjas kaks valge-toonekure saabumist Eestisse. Linnuhuviliste kodulehe andmetel sätib kurg näiteks Pärnumaal Häädemeeste vallas Arumetsa külas pesa korda.

„Samad andmed võiks vaatlejad sisestada ka kodumaisesse portaali „Tere, kevad!" aadressil http://tere.kevad.edu.ee," arvas ornitoloogiaühingu tegevdirektor Andres Kalamees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles