Täna selguvad teatriauhindade saajad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Olmaru
Liina Olmaru Foto: Tarvo Vridolin

Täna tehakse Rakveres teatavaks Eesti teatri aastaauhindade saajad. Teiste kandidaatide seas on mitu Viljandiga seotud inimest.


Ugala näitlejanna Liina Olmaru on žürii tähelepanu väärinud kahe rolliga. Need on Viviane Cholley «Grafitis» ja Iivan «Kunstis».

Andres Noormets püüab auhinda lavastusega «Janu» Endla teatris ja Noore Tantsu festivalil publiku ette jõudnud «Vaterlandiga».

Tänavu esimest korda välja antavale Reet Neimari nimelisele kriitikaauhinnale kandideerib Jaak Allik, keda tunnustatakse mõtteselguse, laiast silmaringist tuleneva haarde ning (teatri)ajalooliste seoste loomise oskuse eest teatriarvustustes.

Teine kriitikaauhinna kandidaat on Alvar Loog, kelle ooperiarvustusi «Postimehes» peavad hindajad põhjalikuks ja väljapaistvalt isikupäraseks.

Loomeaasta 2008 oli eriti edukas Petersonide teatriperekonnale ja Theatrumile, kust nii Lembit Peterson lavastajana kui tema tütred Laura ja Maria ning poeg Marius näitlejatena auhindu püüavad.

Mitmele auhinnale kandideerib ka Vanemuises NO99 juhtide Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi lavastatud «Ruja». Parima meesnäitleja tiitlit püüab teiste hulgas Rein Rannapit kehastanud Priit Võigemast, kes samuti on endine ugalalane.

Rakvere teater avab galaõhtu ja balli külalistele uksed kell 17. Teatrite ühisüritusena on plaanis keeta suur katlatäis suppi ja see koos ära helpida.

«Iga teater toob midagi supi sisse panemiseks kaasa,» sõnas Rakvere teatri dramaturg Anne-Ly Sova «Virumaa Teatajale» ja märkis, et suurema supikaose vältimiseks on teatrid saanud soovituslikke vihjeid.

Kui auhinnagala on peetud, jätkub pidu bändidega. Ballile oodatakse ligikaudu 450 külalist. Õhtu lavastaja on Jaanika Juhanson, kommenteerib Üllar Saaremäe.

Ülekanne Eesti Televisioonis algab kell 21.35.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles