Doonoripäevad tulevad taas

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal kaotas verekeskus järjekordse A-hepatiidi juhtumi tõttu igasuguse lootuse, et peagi saab Viljandimaal doonoripäevi korraldada. Sel nädalal andis terviseameti epidemioloogiabüroo nõusoleku, et teatud tingimustel võib Viljandimaal uuesti verd koguma hakata.
Eelmisel nädalal kaotas verekeskus järjekordse A-hepatiidi juhtumi tõttu igasuguse lootuse, et peagi saab Viljandimaal doonoripäevi korraldada. Sel nädalal andis terviseameti epidemioloogiabüroo nõusoleku, et teatud tingimustel võib Viljandimaal uuesti verd koguma hakata. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täispikkuses artikkel ilmus 3. oktoobri «Sakala» paberväljaandes

Terviseameti epidemioloogid otsustasid, et üksikutest A-hepatiidi juhtumitest hoolimata võib Viljandimaal taas doonoripäevi korraldada. Enne aasta lõppu pole verekeskuse inimesi maakonda siiski oodata.

«Me ei torma doonoripäevi uisapäisa tegema,» nentis Tartu ülikooli kliinikumi verekeskuse direktor Helve König ning selgitas, et oktoobrikuu doonoripäevade graafik on verekeskusel juba paigas ja asjale antakse natukene aega rahuneda.

«Viljandis tuleb kindlasti suur möll ja meil on vaja ettevalmistusi teha,» sõnas ta. «Otsustame novembris, millal tulla saame.»

Ta lubas, et tulekust antakse aegsasti teda ja kui juba tullakse, siis ilmselt mitmeks päevaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles