Mustonen tembutab jälle

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Mustonenil jagub energiat mitmele projektile.
Andres Mustonenil jagub energiat mitmele projektile. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Homme, 7. oktoobril kell 18 astub Viljandi pärimusmuusika aida lavale Andres Mustonen Crossover Quartet, viies ellu väsimatu üllataja Andres Mustoneni muusikalisi ideid.

Sedapuhku esitleb piiriülene kvartett albumit «A Tempo», millel põimuvad oriendi ja õhtumaa rütmid, meloodiad ja džässiimprovisatsioonid.

Koos Mustoneniga on laval tema lahutamatu viiul ja eesti džässieliiti kuuluvad muusikud Jaak Sooäär kitarril, Taavo Remmel kontrabassil ja Tanel Ruben trummidel. Ilma nendeta ei oleks ilmselt võimalik jätkata juba alustatud teekonda, kus džässmuusikutel tuleb käia klassika radadel, et Mustonen saaks üllatada meeliülendavate improvisatsioonidega.

Kvartett esines esimest korda 2004. aastal «Jazzkaarel». Siis pani ta Vivaldi ja Corelli rokkima ning aasta hiljem Bachi svingima.

Aastatega on kvarteti muusikalised piirid laienenud nii ajaliselt kui geograafiliselt. Kui ansambli esimene helikandija «Aria» on klassikapärlite džässilik tõlgendus, siis uus album on suunitluselt orientaalsem. Ent need kauged unistused, mis kunagi valati muusikasse, ei ole kuhugi kadunud. Armastus ja kirg, ausus ja austus on tähtsad igal ajastul ning iseäranis praegu.

Viljandis on kvarteti esituses kõlanud «Itaalia baROCKi virtuoosid» 2007. aastal Jaani kirikus ning «Rock ja raga» 2008. aastal Koidu seltsimajas.

Eelolev kontsert saab teoks festivali «Sügisjazz» ja projekti «MuusikaSündmus» koostöös.  See on tänavu Andres Mustoneni teine ülesastumine Viljandis. Veebruaris musitseeris ta Jaani kirikus äsja 40. aastapäeva tähistanud vanamuusikaansambliga Hortus Musicus.

Kolmandat korda on teda oodata publiku ette 29. detsembril pärimusmuusika aidas  pidulikul Hennessy aastalõpukontserdil Klaaspärlimäng Sinfonietta dirigendina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles