Kirjanik tutvustas lugejatele oma esimest romaani

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Petrone signeeris uudisteose eksemplare ja selgitas huvilistele, millest selles romaanis juttu on.
Justin Petrone signeeris uudisteose eksemplare ja selgitas huvilistele, millest selles romaanis juttu on. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Rääkige siis, millest teie uus teos kõneleb,» sõnas neljapäeval Viljandi Rahva Raamatu poes lugemisvara uudistav proua, kui äsja trükist tulnud «Montreali deemonite» autorit Justin Petronet silmas.

«Tegelikult ei ole see väga viisakas raamat,» tunnistas Justin Petrone järjekordsesse eksemplari oma autogrammi kribides.

Viljandis elaval kirjanikul on käsil tuur, mille käigus signeerib ta uudisteose eksemplare Eesti suuremate linnade raamatukauplustes. Üleeile kohtus ta lugejatega Viljandis ja eile Tartus. 13. oktoobril võib teda kohata Pärnus Port Arturi Rahva Raamatus.

«See on natuke õel, aga samal ajal ka naljakas, poolsatiiriline raamat,» kõneles ameeriklasest autor eestikeelseid sõnu otsides. «Peategelane on ajakirjanik, kes läheb Montreali geenitehnoloogia konverentsile. Tal on stressi täis elu, sest nii nagu kõik tänapäeva professionaalid, töötab ta liiga palju. Seal konverentsil hakkavad temaga juhtuma kummalised asjad.»

«Montreali deemonid» on Justin Petrone esimene romaan. Varem on tema sulest Eesti raamatupoodide lettidele jõudnud menukad autobiograafilised raamatud «Minu Eesti» ja «Minu Eesti II».

Uues teoses on samuti mõndagi autobiograafilist, näiteks töötab ka autor teadusajakirjanikuna ning seetõttu on talle kirjeldatud konverentside miljöö väga tuttav.

«Kui aga Montrealis tehtud märkmeid kirja panema hakkasin, läks jutt minu elust hoopis eemale,» jätkas autor.

Äsja kaante vahele jõudnud teose tegevus toimub kuue intensiivse päeva jooksul geenitehnoloogia konverentsil ning sinna on segatud psühhiaater, geeniteadlane, jumal, kurat, surnud vaarisa, ingliverd ettekandja, saatanlik striptiisitar ja palju teisi.

«See on võitlus nii hea ja kurja kui inimese ürgsete instinktide ja religioossuse vahel,» selgitas Petrone. Tema arvamust mööda toimuvad sellised heitlused inimeste elus iga päev.

Raamatu kirjutamist alustas Justin Petrone eelmise aasta oktoobris ning käsikirja lõpetas ta tänavu juunis.

«See oli intensiivne aeg,» tunnistas ta. «Mul on ju ka päris töö ajakirjanikuna, kolm last ning kodused toimetused. Kuid see oli väga inspireeriv tegevus. Tõusin hommikuti kell viis ja kirjutasin kaks tundi, kuni kella seitsmest lapsed ärkama hakkasid. Vahel ärkasin ka öösel kella kahe paiku ja panin voodis oma mõtted kirja.»

Praegu on Justin Petronel mõttes juba uued raamatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles