Pajumäe talu võitis uue roheauhinna

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimad rohemajanduse edendajad said klaasauhinna. Selline lehekesel paiknev kuul kuulub nüüd ka Pajumäe talule.
Parimad rohemajanduse edendajad said klaasauhinna. Selline lehekesel paiknev kuul kuulub nüüd ka Pajumäe talule. Foto: Säästva Eesti instituut

Säästva Eesti instituut kuulutas parimaks rohemajandust edendavaks väikeettevõtteks Abja valla Pajumäe talu.

«Pajumäe talu viljeleb keskkonnahoidlikku mahepiimandust ja ettevõtte üha laienev tootevalik on tarbijate seas hinnatud,» selgitas valikut instituudi juhataja Tea Nõmmann.

Rohemajanduse edendaja auhinda antakse välja esimest korda ja see tõstab esile ettevõtteid, kes on selles suunas edukalt tegutsenud juba aastaid.

Pajumäe talu on 2004. aastast ametlikult tunnustatud piimakäitlemisettevõte. Säästva Eesti instituudilt saadud tunnustus on talle tänavu juba teine: suvel kuulutati Pajumäe esikohavääriliseks Eesti parima talu võistlusel.

Peremehe Arvo Veidenbergi jutu järgi midagi erilist rohemajanduse auhinna saamiseks tehtud pole. «Meil on ikka oma mahetootmine ja ühtlasi turustame. See auhind on ka selle eest, et pakume tarbijale meelepärast ja mitmekesist piimatoodangut,» ütles ta.

Tea Nõmmanni hinnangul on rohemajanduse edendaja tunnustuse traditsiooni kindlasti vaja. Tema sõnutsi läbib rohemajanduse edendamine eri majandussektoreid ning auhinna asutajad loodavad, et seda hakatakse arvesse võtma konkurentsivõime edetabelis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles