Männimäel tuleb taluturg

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene taluturg leidis Männimäel aset eelmisel sügisel. Fotol on Kaatarusaare talu perenaine Kadri Kontkar.
Esimene taluturg leidis Männimäel aset eelmisel sügisel. Fotol on Kaatarusaare talu perenaine Kadri Kontkar. Foto: Erakogu

Täispikkuses artikkel ilmus 3. oktoobri «Sakala» paberväljaandes

Kohalikust toidust huvitatud viljandlased on eeloleval pühapäeval oodatud Männimäele Jaani lihapoe juurde, kus leiab teist korda aset taluturg.

Korraldustoimkonna liikme Anu Johani sõnul pakuvad 7. oktoobril kella 11—15 taluturul kaupa Viljandimaa toiduvõrgustiku OTT (Otse Tootjalt Tarbijale) tootjad.

Taluturg annab Johani ütlemist mööda suurepärase võimaluse soetada talvevarusid kohalikelt väiketootjatelt, saada tootjate ja nende pakutavaga tuttavaks ning sõlmida kokkulepped neljapäevasteks kaubakohtumisteks.

«Turupäeval ja ka järgmistel neljapäevastel kohtumistel Männimäel kaubeldakse tavalisel moel, see tähendab, et raha liigub ostjalt müüjale kohapeal,» toonitas Anu Johani.

Ta selgitas, et Viljandi turuplatsil asetleidvatele kohtumistele toovad talunikud ainult ettetellitud kaupa. Männimäe kaubakohtumiste puhul tuleks inimestel samuti oma soovidest ette teatada, sest ka sinna tulevad talunikud eelkõige tellitud kaupa tooma. Võimaluse korral võtavad nad aga kaasa tooteid ka teistele huvilistele.

Lähemat infot Viljandimaa OTT-i kohta saavad huvilised veebilehelt http://viljandiott.blogspot.com.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles