Viljandimaa õpetajad avaldasid meditsiinitöötajatele toetust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad nõudsid streigiga kõrgemat palka tänavu märtsis. Nüüd avaldasid nad toetust meditsiinitöötajatele nende nõudmistes.
Õpetajad nõudsid streigiga kõrgemat palka tänavu märtsis. Nüüd avaldasid nad toetust meditsiinitöötajatele nende nõudmistes. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kogunenud Viljandimaa haridustöötajate liidu volikogu võttis vastu avaliku pöördumise, milles toetab meditsiinitöötajate streiki ning kutsub üles õpetajaid olema arstide ja õdedega solidaarsed.

Viljandimaa haridustöötajate liidu (VHL) pöördumine

VHL-i volikogu, olles ära kuulanud koosolekul osalejate arvamused ja ettepanekud, mõistab täielikult streigi peamist eesmärki, milleks on arstide ja õdede Eestist lahkumise pidurdamine ja tervishoiusüsteemi lagunemise peatamine. Oleme sügavalt mures, et riik on andmas oma rahva tervise tagamise aktsiaseltside, sihtasutuste ja MTÜ-de otsustada.

Tasakaalustatud, kvaliteetse meditsiinilise abi saamiseks Eesti Vabariigis toetame igati tervishoiuspetsialistide palgatõusu.

Me ei saa leppida olukorraga, kus riik väärtustab vaid sõnades oma kvalifitseeritud spetsialistide tööd ega võta midagi ette nende väljavoolu pidurdamiseks.

Viljandimaa haridustöötajate liidu volikogu, mille koosseisu kuuluvad enamiku Viljandimaa haridusasutuste esindajad, otsustab üksmeelselt toetada tervishoiutöötajate seaduslikke aktsioone nende eesmärgi ja õigustatud nõudmiste saavutamiseks.

VHL kutsub oma liikmeid üles olema solidaarsed tervishoiutöötajatega nende eesmärgi saavutamises, suhtuma mõistvalt streigi ajal tekkivatesse piirangutesse meditsiinilises teeninduses ning kutsuma üles mõistvale suhtumisele ka oma lähikondlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles