Uku keskus teeb uksed lahti 1. novembril

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eften Capital plaanib Uku kaubanduskeskuse avada 1. novembril.
Eften Capital plaanib Uku kaubanduskeskuse avada 1. novembril. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eften Capital plaanib Viljandisse endise vangla asemele ehitatud 7000 ruutmeetri suuruse Uku kaubanduskeskuse avada 1. novembril.

Uku keskuse juhataja Kristel Miileni selgitusel on praegu keskuses rentnikuta veel kaks väiksemat pinda kokku 127 ruutmeetri ulatuses. Rentnike otsitakse ka hoone teisele korrusele tulevatele büroodele.

Miileni selgitusel on kontoriruumidesse kavandatud eraldi sissepääs ning need tulevad ainsana alles jäänud vanglahoone teisele korrusele. Varem asusid seal vangide kongid. Kuuest kontoriteks mõeldud rendipindadest on omanik leitud kahele ning ühe osas läbirääkimised käivad.

Võrreldes selle ajaga kui hoonele nurgakivi pandi ja sarikapidu peeti, on keskusesse ka uusi rentnikke lisandunud. Kevadel otsisid omanikud rõivakauplust, kellest saaks Rimi kõrval teine suurrentnik. Nüüdseks on selgunud, et 543 ruutmeetri suurusel pinnal avab oma poe Takko Fashion.

Lisaks Takkole on pärast maid sõlmitud üürilepingud Expressionsi, Optimum Grupi prillipoe, Sokisahtli ja Lindaga.

Juba varem oli Eften teatanud, et Uku keskusesse on rendilpeingu sõlminud Rimi, Hesburger, Apotheka, Shu, Ideaal Kosmeetika, Apollo, R-Kioski, Hawaii Express ja Tehnikatäht. Lisaks rajab Nurmiko koostöös Uku Lilledega kaubanduskeskusesse lillepoe.

Kõigist nimetatud kauplustest on praegu Viljandis olemas Hawaii Express, Tehnikatäht ning Linda kauplus. Kristel Miileni sõnul tegelevad uued rentnikud praegu müüjate ja teiste vajalike töötajate otsimisega.

Uue kaubanduskeskuse arhitektiks valisid Viljandi linnavalitsus ja Eften Kinnisvarafond ühise konkursi kaudu arhitektuuribüroo Muru ja Pere arhitekti Urmas Muru. Hoone ehituse peatöövõtja on Saaremaa ehitusettevõte AS Tesman. Kaubanduskeskuse maksumus on varasema info põhjal viis miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles