Film kui sõõm karget õhku

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stsenarist ja režissöör Toomas Hussar on õppinud Tartu ülikoolis matemaatikat, Eesti evangeelse luterliku kiriku usuteaduse instituudis ning muusikaakadeemia lavakunsti osakonnas näitlemist. «Seenelkäik» on tema esimene täispikk mängufilm.
Stsenarist ja režissöör Toomas Hussar on õppinud Tartu ülikoolis matemaatikat, Eesti evangeelse luterliku kiriku usuteaduse instituudis ning muusikaakadeemia lavakunsti osakonnas näitlemist. «Seenelkäik» on tema esimene täispikk mängufilm. Foto: Liis Treimann / Postimees

Intervjuud filmis stsenaristi ja režissööri Toomas Hussariga saab lugeda 3. oktoobri «Sakala» paberväljaandest.

Täna õhtul saab Viljandi pärimusmuusika aidas ja ka Männimäe salongkinos näha Toomas Hussari debüütfilmi «Seenelkäik», mis on valitud Karlovy Vary, Toronto, Ateena ja teiste rahvusvaheliste filmifestivalide võistlusprogrammidesse.


Eelkõige head näitlejatööd, tugev mitmetasandiline stsenaarium ning krambivaba ja lugupidav suhtumine vaatajasse on põhjused, mis tõstavad «Seenelkäigu» meie viimaste aastate filmitoodangust esile.

Poliitik Aadu Kägu (mängib Raivo E. Tamm) sõidab koos abikaasa Viiviga (Elina Reinold) metsa seenele, et närve puhata. Nendega liitub rokitäht Zäk (Juhan Ulfsak), kes on jäänud pärast suvetuuri maale tolknema. Seltskond põrutab umbropsu kuhugi pärapõrgusse ja eksib lootusetult ära.

Filmi operaator on Rein Kotov ja helilooja Arian Levin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles