Basseinidest kadus vesi

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise nädala lõpul lasti Uueveski basseinid veest tühjaks. Need on kavas puhastada ning kevadel peaks suurvesi need taas täitma.
Eelmise nädala lõpul lasti Uueveski basseinid veest tühjaks. Need on kavas puhastada ning kevadel peaks suurvesi need taas täitma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Uueveski basseinide värsked rentnikud on hakanud puhkekohas tegutsema: basseinid on veest tühjaks lastud ning arhitekt joonistab keskuse peahoonest hotelli.

Volikogu ees esinedes lubas Uueveski basseinide uus rentnik Allar Teppart, et lähiajal investeeritakse puhkeala korrastamiseks 15 000 — 17 000 eurot ning juuniks saab korda keskmine kolmest basseinist. See nõue on kirjas ka linnaga sõlmitud rendilepingus.

Eelmise nädala lõpul lasti basseinid veest tühjaks ning nende põhja kogunenud muda ja risu hakatakse varsti minema vedama. Talveks jäävadki need kuivaks.

«Nii kasutati neid ka ehitamise ajal,» teadis Teppart.

Tühjana peavad basseinid uue omaniku sõnul talvele paremini vastu ning kevadine suurvesi täidab need uuesti. «Ja nii ei teki kevadel seal ka üleujutusi,» selgitas ta.

Veidi vähem kui kümne aasta eest basseinide äärde rajatud kompleksi peahoonest teevad uued omanikud majutuskoha. Varem toidu- ja peopaigana kasutusel olnud majja tuleb viis-kuus tuba. Kõige keerulisem on leida sobiv küttesüsteem.

Kohendada on vaja ka teisi kompleksi kuuluvaid hooneid, kuid seal on Tepparti sõnul vähem tööd.

Ehkki uued omanikud on väitnud, et võtsid basseinid linnalt rendile selleks, et puhkeala kaunina püsiks, on neile tähtis leida kompleksile ka ärifunktsioon. «See koht peab ennast ise ära tasuma ning investeeritud raha tagasi teenima,» selgitas rentnik.

Allar Teppart ja tema äripartner Raivo Päiviste elavad puhkekohast saja meetri kaugusel Kullamäe tänaval. Nad põhjendasid kompleksi rendilevõtmist sellega, et tahtsid koduümbrust korras hoida. Laamendajate ja varaste külaskäikude tõttu muutus see järjest troostitumaks. Peahoone katuse alt on välja kougitud ja ära viidud soojustusmaterjal, platsile on laiali pillutud prügi ning kasutult seisvad hooned mädanevad.

Volikogu otsusega sai osaühing Uueveski Puhkekeskus vara enda kasutusse 25 aastaks ning peab selle eest linnale renti maksma ühe euro aastas. Kasutada tohib kompleksi kõigeks, mis seostub puhkemajandusega: seal võib olla hotell või toidukoht ning võib korraldada avalikke üritusi. Rentnik peab keskmises basseinis taastama ujumiskoha ja korrastama ülejäänud kaks basseini. Samuti tuleb koristada prügi ning jälgida, et hein liiga kõrgeks ei kasvaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles