Konverentsil on luubi all turismiharidus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme on Olustvere lossis konverents «15 aastat turismiharidust Olustveres — minevikust tänapäevani».

Sellest ajast, mil Olustvere teenindus- ja maamajanduskool on turismikoolitust andnud, on tööellu suundunud 15 lendu turismikorralduse eriala lõpetajaid. Konverentsi peamine teema on turismihariduse tulevik, kuid meenutatakse ka koolituse käivitamise aegu.

Ettekannetes vaetakse turismihariduse ja töö seoseid Eestis ja mujal maailmas, samuti otsitakse koostöövõimalusi. Kõne all on turismimaailma suundumused ja tööjõu vajadus turismis ning selle ala töötajatelt oodatavaid oskusi tutvustab Birgit Prikk Ettevõtluse Arendamise sihtasutusest. Turismiharidusest maailmas kõneleb Tartu ülikooli Pärnu kolledži õppejõud Heli Tooman, ülevaate Eesti turismiharidusest annab Piret Jamnes sihtasutusest Innove.

Ettekande teeb ka Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull, kellel on Olustvere turismi arendamises mitmekülgseid kogemusi: ta on kooli turismikorralduse eriala vilistlane, töötanud Olustvere turismikeskuse juhatajana, õpetanud noortele turismi ABC-d ning osaleb turismiõpilaste koolilõpueksami hindamisel.

Konverents lõpeb ühise tordisöömise ja Olustvere mõisat tutvustava ringkäiguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles