Politsei lisapatrullidele jagub poole vähem raha

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiametnike palgakärpega koos vähenevad ka näiteks endiste politseinike eripensionid.
Riigiametnike palgakärpega koos vähenevad ka näiteks endiste politseinike eripensionid. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile Viljandi linnapea Kalle Jentsi ja Lõuna politseiprefekti Tarmo Kohvi vahel sõlmitud koostöölepingu kohaselt saab politsei lisapatrullide tasustamiseks peaaegu poole vähem raha kui mullu.


Ehkki väiksemate eelarvetulude tõttu andis linn mulluse 370 000 krooni asemel tänavu politseile vaid 200 000, leidis Kalle Jents, et kokkuvõttes linna panus korrakaitsesse isegi suureneb. Nimelt maksab Viljandi eelmise aasta lõpul paigaldatud turvakaamerate eest sel aastal 267 630 krooni liisingut, nii et valdkonna kogukuluks kujuneb veidi alla poole miljoni.

«Reaalse töö teevad ära muidugi inimesed, kuid ka kaameratest on juba palju kasu olnud,» ütles Jents.

Kuigi koostöölepingu kohaselt võib kõnealust raha kasutada ka kuritegude ennetamiseks ja korravalvurite premeerimiseks, kulub peaaegu kogu summa abipolitseinike ja tööst vabal ajal patrullivate politsenike tasustamiseks.

Viljandi politseiosakonda juhtiv vanemkomissar Alvar Pähkel nentis, et linna kasinama toetuse tõttu näevad inimesed edaspidi politseinikke vähem.

«170 000 krooni eest oleks saanud hea hulga töötunde,» lausus vanemkomissar. «Eks meil tule nüüd loobuda politseinike igaks juhuks välja saatmisest ja panna patrull ainult sinna, kus seda on tõesti vaja.»

Nii Jents kui Pähkel kinnitasid, et järeleandmisi ei tehta pärimusmuusika festivali ajal korra tagamises ning seda sündmust turvatakse suurte jõududega.

Artikli täielikku versioon saab lugeda
«Sakala» neljapäevasest paberväljaandest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles