Värske leiutis peibutab viljandlasi purjetama

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvel pani Cumulus 164 meeskond oma leiutise proovile Võrtsjärve regatil.
Suvel pani Cumulus 164 meeskond oma leiutise proovile Võrtsjärve regatil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 28. septembri «Sakala» paberväljaandes

Laupäeval saavad huvilised Viljandi sõudebaasi juures uurida Eestis valmistatud väikelaeva Cumulus 164 ning pidada ühtlasi aru, kas siin järvel võiks taastada purjetamise traditsiooni.

Korraldaja Aare Pällini sõnul soovitakse kell 15 algaval üritusel ärgitada viljandlasi taas purjetamist harrastama ning ühtlasi tutvustada neile ainulaadset veesõidukit.

«Olen ise pärit Viljandist ja lõpetanud 1985. aastal siin keskkooli,» kõneles Pällin, kes praegu tegutseb enamasti Tallinnas. «Keskkooli ajal käisin kaks aastat Viljandi järvel purjetamistreeningutel, mida vedas toonane pioneeride maja.»

Pällin meenutas, et tol ajal olid Viljandi järvel kasutusel Optimisti klassi purjekad. Ta mäletab ka paari Kadetti ja üht jääpurjekat.

«Vahepeal on aeg ja erastamine oma töö teinud, aga tänuväärselt on siin säilinud kaks Optimisti ja jääpurjekas, millel küll pole taglastust,» kõneles ta. «Need on sõudjate käsutuses ja noored sõudepoisid kasutavad Optimiste päris huviga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles