Kalev Saarva kasvas traktoristist muusikaõpetajaks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
191 sentimeetri pikkune ja 122-kilone Kalev Saarva on olnud suur lapsest saadik. Kui mullu peeti pärimusmuusika aidas Kalevipoja vastuvõttu, oli ta Kalevipoja rollis.
191 sentimeetri pikkune ja 122-kilone Kalev Saarva on olnud suur lapsest saadik. Kui mullu peeti pärimusmuusika aidas Kalevipoja vastuvõttu, oli ta Kalevipoja rollis. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Ma ei pea ennast eriti targaks ega erudeerituks. Olen kogu aeg olnud lihtne muusik,» lausub Kalev Saarva sissejuhatuseks.

2002. aastast Viljandi huvikoolis kitarriringi juhendanud mees räägib, et kui õpetab üheksat õpilast, siis ei ole klassis üks tark ja üheksa lolli, vaid kümme lolli. Kõik alles õpivad: õpilased seda, mida neile õpetatakse, ja tema seda, kuidas teadmisi edastada. «Nii mõnegi hea mõtte ja mänguvõtte olen omandanud hakkajalt õpilaselt,» ütleb ta.

Copy
Tagasi üles