Pesukuivati jõudis Kärstna hooldekodusse

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Joosep näitab Kärstna hooldekodu uut pesukuivatit. Pidev jant, mis halva ilmaga pesu kuivaks saamiseks käis, on nüüd lõppenud.
Ülle Joosep näitab Kärstna hooldekodu uut pesukuivatit. Pidev jant, mis halva ilmaga pesu kuivaks saamiseks käis, on nüüd lõppenud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui mõni nädal tagasi Kärstna hooldekodus hooldajaametit proovisin, ilmnes, et seal tuntakse suurt puudust pesukuivatist.

Kui pesu välja viia ei saanud, tuli see riputada umbsesse katlaruumi, kuid see oli vaid hädalahendus.

Head abistajad

See, kuidas lugu edasi läks, on otsekui loetelu kenadest ja vastutulelikest inimestest.

Meenus, et Torontos elav eestlanna Maimu Hellat, kes mõni aeg tagasi saatis raha Lõhavere hooldekodule korraliku televiisori muretsemiseks, mainis, et on vajaduse korral valmis veel kedagi aitama. Ta oligi lahkelt nõus toetama pesukuivati ostu. Tänu sellele oli võimalik valida korralik mudel. Sobivaim tundus soliid­se ajalooga Saksa firma AEG energiasäästlik, korraga üheksa kilogrammi pesu mahutav kuivati.

Vastutulelik oli ka Omega e-poe suhtumine, kus nõustuti tegema allahindlust, nii et 949 eurot maksev masin müüdi 850 euroga. Proua Hellati saadetud rahast ülejäänud summa, 150 eurot, on kooskõlas annetajaga antud samuti heategevuseks.

Raske toime tulla

Kui me uut masinat Kärstnas uudistamas käisime, oli tööl hooldaja Ülle Joosep, kes rääkis, et õigupoolest on ta ainult asendaja, sest on sellest ametist lahkunud. 300-eurose kuupalga eest elada ja last koolitada käis üle jõu ning kui tuli parema töötasuga pakkumine, võttis ta selle vastu.

Ülle Joosep tunnistas, et tal oli kahju ametit vahetada, sest on hooldekodus töötanud juba aastaid ja kõik seal oli saanud südamelähedaseks. Ta lohutab ennast aga sellega, et mõnikord kutsutakse teda asendama ja kui see vähegi võimalik on, tuleb ta heameelega.

Maimu Hellat, kes pidi nagu tuhanded tema saatusekaaslased noorena kodumaalt põgenema, oli rõõmus, et sai aidata Kärstna inimesi. Nimelt on seal kandis tema isa sünnikodu Tolmu talu, kus praegu askeldab koha ära ostnud noor pere. Aias on mesitarud ja vanad õunapuud ei jäta ka tänavusel kehvapoolsel aastal pererahvast saagita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles