Viljandi haiglas streigib 30 arsti

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi haigla juhtkonna teatel kavatseb siin ületuleval esmaspäeval streikima hakata 45 meditsiinitöötajat, kelle seas on 30 arsti. Kuidas haigla töö streigi ajal korraldatakse, selgub aga alles reedel.

Haigla juhatuse esimehe Priit Tampere sõnul on ta seni saanud kindla info 45 töötaja streikimise kohta, kuid nende hulk võib ka muutuda. «Osa on streigile kavandatud nädalal koolitusel ning nende arstidega, kes töötavad meil osaliselt lepingutega, istume maha esmaspäeval,» lisas ta.

Esimesel nädalal puudutab streik vaid ambulatoorse ravi osakonda ja radioloogiaüksust. Streigivad sisearstid, günekoloogid, neuroloogid, kardioloogid, kirurgid, pulmonoloogid, naha-suguhaiguste arstid, taastusraviarst, endokrinoloog, kurgu-nina-kõrvaarst, silmaarst ning radioloogid ja radioloogiatehnikud.

Selle üle, kas 8. oktoobril pannakse Viljandi haiglas polikliinik ehk ambulatoorne vastuvõtt üldse kinni või töötatakse tavapärasest erinevatel alustel, ei tahtnud Tampere spekuleerida. «Selle saame selgeks reedel,» lausus ta. «Iga päev toob uut infot ja muudatusi.»

Nii pole Tampere sõnul välistatud, et tööseisak jääb sootuks ära või venib pikemaks kui nädal. Esialgu on aga meditsiinitöötajad teada andnud, et kavatsevad streikida nädala.

Arstid on streiki ette valmistades kinnitanud, et ka pärast 8. oktoobrit pääsevad Viljandi haiglas arsti vastuvõtule alla 18-aastased, rasedad ning need patsiendid, kellele eriarst on määranud korduvkülastuse aja.

Streigiga ei liitu meditsiiniõed ja nemad jagavad sel ajal patsientidele infot. Seda, et vastuvõtt jääb streigi tõttu ära, annavad kabinetiõed patsientidele teada maksimaalselt kaks päeva enne kokkulepitud vastuvõtuaega.

Töötamist jätkavad statsionaarse ravi osakonnad ning kiirabi ja erakorralise meditsiini osakond. Streigi võimaliku laienemise korral võib sellega liituda ka statsionaarse ravi osakond.

Haigla teatel tuleb tähelepanu pöörata sellele, et nii kiirabi kui erakorralise meditsiini osakonna ülesanne on esmaabi andmine ning pikemaajaliste või kohest sekkumist mittenõudvate probleemidega tuleb pöörduda perearsti või erialaspetsialisti poole.

Arstide streik algab Tallinnas ja Tartus juba 1. oktoobril. Viljandisse võib see laieneda 8. oktoobril. Streigi lõppu pole teatatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles