Jääväljak jätkab linna vähenenud toega

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu kolmapäevase otsuse tulemusena väheneb küll toetusraha, mida linn jäähalli omanikele annab, kuid sellest piisab, et väljak novembris uisutajatele avada.
Volikogu kolmapäevase otsuse tulemusena väheneb küll toetusraha, mida linn jäähalli omanikele annab, kuid sellest piisab, et väljak novembris uisutajatele avada. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Kaine mõistus võitis ja uisud võib ära teritada,» kinnitas pärast Viljandi volikogu otsust siinse jäähalli üks omanikke Rando Sepp. Linn küll kärbib toetussummat, kuid algul kavandatust vähem.

Viljandi volikogu tegi kolmapäeval otsuse, et jäähallile makstakse edaspidi aastas 38 347 eurot ning linn saab selle eest oma kooliõpilastele 360 tundi.

Tagasi minevikku

Eelmise aastaga võrreldes vähendab linn toetusraha 6391 euro võrra. See oli lepingu järgi lisasumma, mille maksmine otsustati 2007. aastal, kuid mida linn andis  jäähallile ka kõigil järgmistel aastatel.

«Nüüd läheme tagasi sellesse aega, kus algul olime,» sõnas Rando Sepp ja kinnitas, et praeguse seisuga avatakse jääväljak uisutajatele novembris.

Viljandi linnapea Loit Kivistik esitas volikogule esmalt eelnõu, millega oleks toetusraha vähendatud poole võrra ehk seniselt 44 738 eurolt 22 370 eurole. Toetuse vähendamise põhjuseks oli jäähalli omaniku suutmatus kinni pidada lepingust, mis kohustas katusega väljakule ka seinad ümber ehitama. Samuti ei vaja linn enam oma õpilastele nii palju tunde kui varem, sest kõik gümnasistid õpivad nüüd riigikoolis.

Rando Sepp nõustus sellega, et põhikoolid vajavad algaval talvel vähem aega ning gümnaasiumiõpilaste uisutamistundide eest peab tema sõnul nüüd hoolitsema riik.

Volikogu ei lükanud linnapea eelnõu küll tagasi, kuid soovis saada täpsemat teavet, mida toetusraha vähendamine kaasa toob. Jäähalli omanikud on öelnud, et dotatsiooni kadumine lõpetab väljaku töö.

Loit Kivistik lausus, et asub jäähalli omanikega seinte ehitamise ja toetusraha suuruse üle läbi rääkima ning läheb teemaga uuesti volikokku tõenäoliselt novembris.

Kliente juurde ei loodeta

Sihtasutuse Viljandi Jäähall juhataja Aivar Talvet on kinnitanud, et jääväljak ei suuda enda teenitud raha eest seinu ehitada, eurotoetuste saamise katsed on aga luhtunud. Väljaku omanikud ei tee endale illusioone, et uisutajate hulk suureneb. «Loomulikult võiks neid rohkem olla, aga Viljandi rahvaarv on teada ja loota, et meil iga päev 60 piletiga klienti käiks, ei ole reaalne,» leidis Sepp.

Viljandi jäähall rajati 2006. aastal. Tehisjää valmistamiseks vajalike seadmetega platsi kohale ehitati katus ning hoonestusõiguse lepingu kohaselt pidid omanikud 2011. aastaks püstitama väljaku ümber seinad. Lepingu tähtaega on kaks korda muudetud, ent seinad on tänini ehitamata ning nüüd töötab väljak lepingu tingimusi rikkudes. Uisutada saab seal novembrist aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles