Olustveres küntakse ja peetakse hoidiste messi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Künnivõistlused peetakse Olustvere ametikooli õppetalu maadel.
Künnivõistlused peetakse Olustvere ametikooli õppetalu maadel. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus 28. septembri «Sakala» paberväljaandes

Täna ja homme võistlevad Olustveres kündjad ning homme kella 11—15 on mõisa leivakojas järjekordne hoidiste mess.

Hoidisemessi peakorraldaja Tiina Randaru ütlemist mööda on hoidistamine olnud eestlastele omane läbi aegade. «2006. aastal kogunes sadakond perenaist Olustvere maamajandus- ja teeninduskooli, et kinnitada veel kord: Eestis on aastasadade jooksul valmistatud häid koduseid moose, kompotte, siirupeid, mahlu ja veine. See traditsioon pole kuhugi kadunud ja kogub uut jõudu,» rääkis ta.

Kui kuue aasta eest oli hoidiseid alla saja, siis mullu tõi 17 seltskonda messile 220 hoidist. Osalejate seas on olnud ka Läti, Soome ja Luksemburgi esindajad.

Reede ja laupäeval on Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppetalu maadel järjekordsed Eesti künnimeistrivõistlused. Need avatakse täna kell 13 leivakoja taga väljakul, lõpetamine on sealsamas homme kell 16. Künnivõistlustel on 35 osalejat, neist kaks Olustvere kooli õppetalu juhi Riho Kala sõnutsi Luksemburgist ja neli Lätist.

Kahel päeval esitletakse meistrivõistluste kõrval põllumajandusseadmeid ja tegevust leidub kogu perele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles