Tarvastu vallas kerkivad palgad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta algul vastu võetud Tarvastu valla eelarve osutus arvatust suuremaks ja see andis volikogule võimaluse tõsta oktoobrist kõigi valla palgal olevate töötajate palka.

Viie protsendi suurune palgatõus puudutab ligi 220 inimest ning volikogu põhjendas palga kergitamist üldise hinnatõusuga.

«See ei tähenda nüüd, et meie töötajad naabritega võrreldes rikkamaks saaksid,» toonitas vallavanem Alar Karu. «Meie valla palgal olevate töötajate tasu on naabrite omast seni väiksem olnud.»

Vallajuhi selgitust mööda koostati tänavune eelarve nii väikeste kuludega kui võimalik ning kevadel seda kinnitades lootsid vallajuhid, et sügisel leitakse lisatulu. «Nägime ette, et kui majandus kerkib normaalsel tasemel, siis saame lisaraha,» ütles Karu.

Tarvastu vald taastas töötajate masueelsed palgad eelmisel aastal. Oktoobris ootab inimesi viieprotsendine palgakasv ning järgmist tõusu kavandatakse järgmise aasta keskel.

Karu tunnistas, et väiksed palgad on muutnud valla juhtimise keeruliseks ning lahkunud spetsialistide asemele

uusi leida on raske. «Mitu hea haridusega inimest, kes on töökonkurssidel osalenud, on ametist loobunud, kui on meie palgapakkumist kuulnud,» nentis Karu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles