Estonia tuleb järelkasvu otsima

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

3. oktoobril kell 15 ootab rahvusooper Estonia Viljandi pärimusmuusika aita kõiki tulevasi ooperilauljaid vanuses 16—21 aastat.

12 eelvoorude paremat kutsutakse sel hooajal tasuta koolitusprogrammi «OPERAtsioon VOX», mille patroon on Jassi Zahharov. Seal jagatakse vokaaltehnika, näitekunsti, plastika ja muid tarkusi ning viiakse pisut kurssi itaalia keelega. Parematele koolituse läbinutele pakutakse rahvusooperi stipendiumi lauluõpinguteks Eestis või välismaal.

Osalemiseks tuleb saata vabas vormis avaldus hiljemalt esmaspäeval aadressil heidi.sibul@opera.ee. Avalduses palutakse kirjeldada seniseid kokkupuuteid muusika ja laulmisega ning lisada muusikaõpetaja soovitus ja kontaktandmed.

Eelvoorus tuleb esitada kaks vabalt valitud laulu — aeglane ja kiire, saatega või ilma — ning lühike luuletus.

Estonias juba aastaid suuri rolle laulev Mart Madiste, kes peab ennast rahvuselt mulgiks, ütles, et proovilaulmist ei tohi mingil juhul karta. Ooperilaulja eeliseks peab ta, et selles ametis võib tegelda korraga nii muusika kui teatriga.

Kuigi oma lemmikosadena nimetab Mart Madiste Hermanni «Padaemandas», Turiddut  «Talupoja aus» ja teisi klassikalisi tegelasi, peab ta väga lugu ka 1930. aastate bluusist ja svingist, armastab rokki ja heavy metal’it. Viimase kohta ütleb ta, et see muusika lihtsalt peab olema, sest see on nii korrapärane. Led Zeppelin, Deep Purple ja Black Sabbath on tema meelest tõelised klassikud, kes panevad veel praegugi kaasa hingama.

Mart Madiste loodab, et mõnest noorest, kes praegu rasket rokki harrastab nagu temagi koolipoisina, saab tulevikus tema lavapartner Estonias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles