Akadeemia tudengitel valmis kuuldemäng

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
29. septembril kell 19.05 esietendub Vikerraadios kuuldemäng «Jänkutüdruk», mis on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 9. lennu diplomilavastus.
29. septembril kell 19.05 esietendub Vikerraadios kuuldemäng «Jänkutüdruk», mis on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 9. lennu diplomilavastus. Foto: Elmo Riig / Sakala

29. septembril kell 19.05 esietendub Vikerraadios kuuldemäng «Jänkutüdruk», mis on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti 9. lennu diplomilavastus.


«Jänkutüdruku» autor on soome draamakirjanik ja lavastaja Saara Turunen ning teksti on tõlkinud Kalev Kalkun. Kuuldemängu stsenarist, lavastaja ja muusikaline kujundaja on Taago Tubin, helirežissöör Külli Tüli.

Unenäolise koega lugu kõneleb omapärasel viisil sellest, mis määral suunavad meie identiteedi kujunemist ning eneseotsinguid kultuurilised stereotüübid. «Jänkutüdruku» peategelane, noor neiu, elab oma kujutlustes ning tahab olla veetlev ja kütkestav; naine, kelle tooks reaalsusesse mees, kes teda imetleb. Fantaasia ja reaalsuse vahel pendeldades otsib tüdruk armastust ja püüab end väljendada.

Osades on Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti tudengid Klaudia Tiitsmaa, Maaja Hallik, Saara Kadak, Katrin Kalma, Marika Palm, Adeele Sepp, Artur Linnus, Jaanus Tepomees, Hendrik Vissel, Rait Õunapuu, Imre Õunapuu, Otto Kosk, Siim Maaten ja Vallo Kirs.

Kuuldemäng tuleb esitamisele ka 7. oktoobril kell 9 Raadio 2-s ja 28. oktoobril kell 15.05 Klassikaraadios.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles