Sotsiaalminister kutsub tulevikku vaatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur tahab konstruktiivset arutelu.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur tahab konstruktiivset arutelu. Foto: Andres Haabu / Postimees

Sotsiaalminister Hanno Pevkur saatis eile tervishoiutöötajate esindusühingutele ning kõrgkoolidele kutse osaleda Eesti tervishoiusüsteemi tulevikunägemuse töörühmas.

Töörühm vaatab üle haiglavõrgu ja sellega seonduva esmatasandi tervishoiu, kiirabi, õendusabi ning hooldusravi arengusuunad. Samuti vajavad arutelu haiglate pakutavad teenused ning valmivad arstlike erialade arengukavad ja tervishoiutöötajate koolitustellimuse vajadus aastani 2020.

«Tervishoiutöötajad on korduvalt väljendanud muret Eesti tervishoiusüsteemi jätkusuutlikkuse üle,» ütles Pevkur. «Kõik mõistavad, et mõnest teisest valdkonnast lihtsalt raha ümberjagamine ei ole väljapääs. Vajame konstruktiivset arutelu kogu tervishoiusektori kohta.»

Minister avaldas lootust, et ka tervishoiutöötajad saavad probleemidest samamoodi aru ning ühiselt mõistetakse, et streik ei ole lahenduste otsimiseks parim viis.

Hanno Pevkur ootab kõikide osaliste esindajate nimetamist 5. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles