Elustiiliklubi seadis end sisse pubi kukile

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Priks peab lugu heast söögist, joogist ja muusikast ning usub, et samad põhimõtted on aus ka seitsekümmend inimest mahutava klubi külastajate silmis.
Üllar Priks peab lugu heast söögist, joogist ja muusikast ning usub, et samad põhimõtted on aus ka seitsekümmend inimest mahutava klubi külastajate silmis. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi pubi Suur Vend teisel korrusel asub elustiiliklubi Podagra, kuhu on eriti teretulnud hea muusikamaitsega heast toidust lugu pidavad külalised.

Podagra pole lihtsalt pubi või restoran, vaid koht, mis esindab tervet elustiili ning kus õhtuti saab tihti kuulata elavat muusikat.

Suhtlev kokk

Suure Venna teine korrus on läbinud ka värskenduskuuri. Üks silmatorkavamaid uuendusi on lava koos korraliku tehnikaga. Klubi kokk hakkab askeldama leti taga ning saab vajaduse korral kundedega otse suhelda.

«Ma ei olegi mõelnud selle peale, mis meie trumbid võiksid olla,» mõtiskles Podagra eestvedaja Üllar «Myrakas» Priks. «Mul oli ammu tahtmine midagi sellist teha. Kokata on mulle ikka meeldinud ja suvel jõudsin järeldusele, et nüüd on aeg küps. Helistasin Suure Venna omanikule Tiit Mädamürgile ja pakkusin, et teeme õige ninanipsu kõigile üle mõtlevatele tervisehulludele, ning nii see läks.»

Priks lisas kohe, et kõike ei maksa muidugi liiga tõsiselt võtta ning ka klubi nime tasub vaadata läbi huumoriprisma.

«Ebatervislikud meie toidud kindlasti ei ole. Julgen väita, et need on isegi tervislikumad kui paljudes puhvetites,» lausus aastaid toidu­blogi pidanud Priks, kes on Podagras maskott, töötajate valvaja, menüüde ja programmi koostaja ning asub ka leti taha vaaritama.

Rutiinita menüü

Klubil oli osa püsikundesid teada juba ammu enne avamist. Kaks korda nädalas hakkavad koos käima pokkerihuvilised, Podagra katusealune on koduks ka seltskonnale jalgpallihaigetele ning samuti hakkavad meelt lahutamas käima motomehed.

Oma igakuiseid koosolekuid plaanivad seal pidada Sangarite Seltsi härrased ning arvestada võib Suure Venna võrkpalliklubi ja ümberkaudsete muhedate jahimeestega. Podagras on ka Viljandi džässiklubi alanud hooaja kontserdid.

«Vaba õhkkonnaga värk hakkab olema,» võttis Priks klubi iseloomu lühidalt kokku. «Kokk ei ole meil valges kitlis nurgatagune vend, vaid terve korruse peremees.»

Viinerit friikartuliga pole Podagrast mõtet otsima minna ning mingit kindlat päevapraadi ka menüüsse ei võeta. «Meie menüü muutub pidevalt, kokk proovib ikka midagi uut leida ja valikut liikumises hoida, et oleks põhjust tagasi tulla,» lubas Priks.

Kuigi tasuta avapidu on alles 5. oktoobril, on klubi uksed kõikidele külalistele juba praegu valla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles