Lasteaed kutsub külla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste tööd on vaatamiseks välja pandud.
Laste tööd on vaatamiseks välja pandud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Karksi-Nuia lasteaias kestab lahtiste uste nädal, mil nii lapsevanemad kui teised huvilised võivad tutvuda asutuse töö ja kohaliku rahvakultuuriga.


Lasteaia juhataja Katrin Kivistiku sõnul käis esimesel päeval igas rühmas mõni külaline ja huvi on sama suur kui mullu. «Erandiks oli 2006. aasta, kui uut hoonet käis uudistamas väga palju rahvast,» lausus ta.

Nädalale paneb punkti reedel kell 10 algav traditsiooniline folklooripäev. Igal aastal keskendutakse eri rahvapillile või pärimuskultuuri valdkonnale: kui eelmisel aastal õppisid mudilased tundma kannelt, siis tänavu tutvustab Karksi-Nuia muusikakooli direktor ja rahvamuusik Margus Põldsepp neile lõõtspilli.

«Meil on oma majas mitu inimest, kes on õppinud ja kaua harrastanud akordionimängu, ning nemad tutvustavad lastele seda pilli,» lausus Kivistik.

Eeskavaga astuvad üles ka kõik rühmad. Lapsed on õppinud joonistama ning esemete kaunistamiseks kasutama Karksi kandi mustreid. Valminud tööd on lasteaia ruumidesse välja pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles