Noored müttasid Abja metsades

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile võõrustas Abja gümnaasium Halliste põhikooli ja Kitzbergi gümnaasiumi maastikumängus «Keeristorm».
Eile võõrustas Abja gümnaasium Halliste põhikooli ja Kitzbergi gümnaasiumi maastikumängus «Keeristorm». Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eile Abjas peetud maastikumäng «Keeristorm» kujunes üsna pingeliseks tänu naabervaldade noortele, kes olid tulnud abjakatele konkurentsi pakkuma.

«Varasematel aastatel on siin võistlemas käinud ka Rõngu, kes on pikki aastaid olnud meie sõpruskool,» rääkis Abja gümnaasiumi huvijuht Triinu Menning.


Seekord läks rajale 14 võistkonda, kes pidid läbima kaardi järgi raja ja 11 kontrollpunkti. Väiksemate võistlejate distantsi pikkus oli umbes kolm kilomeetrit, vanemate õpilaste matk küündis kümne kilomeetrini.

Arvestust peeti kolmes vanuserühmas: I-III, IV-VII ja VIII-XII klass. Kõikides rühmades võidutsesid võõrustajad. Kõige noorematest osutus parimaks kolmas klass, keskmistest noppis võidu seitsmes klass ning vanimatest oli parim abituurium.

Lisapunktide lootuses olid klassid end hoolikalt ette valmistanud. Lipud, loosungid ja ühislaul olid kõikidel, osa esines koguni kostümeerituna.

Kontrollpunktides tuli osalejatel lahendada nuputamisülesandeid ning demonstreerida jõudu ja osavust.

Pärast võistlust kinnitati keha supiga ning huvilised said koolimajas uudistada relvanäitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles