Kodanik asus jalgrattatee taastamise nimel võitlusse

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu tee jalgrattatee kadus suvel pärast pindamistöid. Viljandlane Aivo Jõeorg tegi üleeile sotsiaalvõrgustikus üleskutse rattatee taastamist toetada.
Reinu tee jalgrattatee kadus suvel pärast pindamistöid. Viljandlane Aivo Jõeorg tegi üleeile sotsiaalvõrgustikus üleskutse rattatee taastamist toetada. Foto: Kenno Soo / Internet (montaaž)

Täispikkuses artikkel ilmus
21. septembri «Sakala» paberväljaandes

Viljandis rattakullerina tegutsev Aivo Jõeorg kutsub sotsiaalvõrgustikus Facebook inimesi Reinu tee Toome ja Hariduse tänava vahelisel lõigul jalgrattatee taastamist toetama. Praegu on see koht tema hinnangul pedaalijaile eluohtlik.

Kõnealune rattatee, mis läinud aastal torkas silma punase kattemärgistuse ja kollaste äärekividega, jäi märgistuseta tänavu suvel, kui halvas seisukorras teelõiku täies laiuses pinnati. Esialgu plaaniti rattatee kiiresti taastada, kuid seda siiski ei tehtud, sest Viljandi linnavalitsus otsustas eelmisel nädalal kõnealust kohta uue gümnaasiumihoone ehitamise valguses analüüsida lasta.

«Riigigümnaasiumi maja avamisega tekib tolle linnaosa teedele suurem koormus,» selgitas Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla.

Oma töö tõttu jalgrattaga palju mööda linna sõitev Aivo Jõeorg leidis, et Reinu tee jalgrattatee taastamine on hädavajalik samm. See oli ka põhjus, miks ta sotsiaalvõrgustikus  aktsiooni algatas.

Copy
Tagasi üles