Noored korraldasid Mustla külje all loata võidusõidu

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud nädalavahetusel kiirendas kümmekond autot Tarvastu vallas ilma loata võidu. Pilt on illustratiivne.
Läinud nädalavahetusel kiirendas kümmekond autot Tarvastu vallas ilma loata võidu. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus («Pärnu Postimees») / Internet (montaaž)

Möödunud nädalavahetusel korraldasid Tarvastu valla noored ööpimeduses ebaseadusliku kiirendusvõistluse, mida nad reklaamisid varem sotsiaalvõrgustikus.

Viljandi politseijaoskonna ülem Alvar Pähkel kinnitas, et politsei uurib juhtunut põhjalikult, ning mõistis kiirendusvõistluse teravalt hukka.

«Selline käitumine ei ole kohe kindlasti normaalne, sest tagatud polnud kõige elementaarsemaidki ohutusnõudeid. Et kiirendati surnuaia juures, võib öelda, et sammud, mis lahutasid noori sinna jäämastki, olid imelühikesed,» rääkis ta.

Illegaalne üritus, mille tutvustus sotsiaalvõrgustikus Facebook veel eile keskpäeval üleval rippus, kandis pealkirja «Konkurentide kiirendusvõistlus». Plakatile trükitud ajakava kohaselt koguneti laupäeval kella 21 paiku Mustla turu parklas ning sõideti seejärel läbi asula. Kella 22-ks oli ajakavas märgitud kapotialuste võrdlemine, tund aega hiljemaks aga «peenestamine» ehk kiiruskatsed, mis kestis kava järgi kella üheni öösel.

Tutvustuse juures leiduvate kommentaaride põhjal jäi üritusest osavõtnute vanus 20 eluaasta ümber. Ühes pärast üritust tehtud postituses leidus video, kus on jäädvustatud kahe auto omavaheline mõõduvõtt öisel maanteel.

Võistluse organiseerija tegi oma sõnul nalja

Alvar Pähkel nentis eile hommikul, et korrakaitsjateni ei olnud teave kõnealusest võistlusest jõudnud. Asja hakati «Sakala» teate põhjal uurima ning eile pärastlõunaks oli politseijuhi kinnitusel mõningate asjaosalistega sel teemal juba vesteldud.

«Tegemist oli suhteliselt vaikse üritusega,» vahendas Pähkel esialgset infot. Ütluste põhjal oli kiirendusvõistlusel osalenud kümmekond autot.

Võistluse organiseerija oli Pähkli ütlemist mööda politseile rääkinud, et Facebooki postitus oli nali, mis tema enda üllatuseks kulmineerus reaalse üritusega. Ürituse tarbeks loodud lehekülg suleti Facebookis eile päeval.

Mitmes postituses nimetati parima aja sõitjana kohalikku noormeest Toomas Lõhmust ning ta oli Facebookis sündmusest avaldanud ka mitu pilti.

«Sakalale» väitis Toomas Lõhmus, et ei võtnud illegaalsest kiirendusvõistlusest osa. «Ei tea sellest midagi,» sõnas ta.

Noortel on kesised võimalused

Tarvastu vallavanem Alar Karu ütles eile nagu Alvar Pähkelgi, et kuulis kiirendusvõistlusest «Sakala» kaudu esimest korda ning omavalitsus ei teadnud kõnealusest üritusest midagi.

«Selliste ürituste korraldamine ei ole õige. See on ohtlik nii noortele endile kui kõigile teistele, kes ööpimeduses liiguvad,» kommenteeris Karu.

Püüdes kiirendusvõistlusel osalenud noorte teguviisi mõista, nentis vallavanem, et ilmselt aitaks selliste ürituste korraldamist vältida see, kui amatööridel oleksid autospordi harrastamiseks paremad võimalused.

Karu ütlemist mööda on Tarvastu vallas seaduslikke mõõduvõtte korraldatud Raassilla rallikrossirajal. Paraku on see praegu niisuguses seisus, et seal võistlemiseks on vaja spetsiaalse ettevalmistusega võistlusautot ning selleks on raha vähestel.

«Püüame toetada mittetulundusühingu Tarvastu Spordi ja Vabaaja Klubi tegevust Raassilla rallikrossiraja arendamisel, et tulevikus oleks võimalik kõigil noortel kiirelt sõita soovijatel oma sõidumeisterlikkust arendada seal, mitte tänavatel enda ja teiste tervisega riskides,» ütles Alar Karu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles