Vargapunt pääses vangiminekust

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Viljandi kriminaalpolitseinikud tuvastasid kuueliikmelise varaste pundi, mille noorim liige oli kõigest 12-aastane. Nüüd said noorukid kätte karistuse, kuid vangi ei pea neist minema ükski.

Septembris astusid kohtu ette viis alaealist kohalikku noormeest vanuses 16-17 ning üks täisealine, 19-aastane kohalik noormees. Temal oli ka kehtiv kriminaalkaristus varasema rikkumise eest.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peiteli teatel leidsid noorte toime pandud kuriteod aset Viljandimaal selle aasta aprilli- ja maikuus ning hõlmasid vargusi nii korterist, sõidukist kui ka kõrvalhoonest. Saagiks saadi väga erinevaid esemeid alustades olmeseadmetest ja sõiduvahenditest kuni kütuse ja tarbeesemeteni. Lisaks sellele, et noored panid toime vargusi, oli osa neist teinud seda veel ka sissetungimisega ja süstemaatiliselt. Ühel juhul oli varguse toimepanemisse kaasatud 12-aastane süüvõimetu laps.

12. septembri istungil otsustas Tartu maakohus kokkuleppemenetluses alaealised noormehed vabastada karistusest, kuid allutada nad üheks aastaks käitumiskontrollile. Täisealisele ja kehtiva karistusega mehele mõisteti liitkaristusena reaalne vangistus 5 kuud ja 28 päeva, mis asendati 350 üldkasuliku töötunniga. Lisaks rahuldas kohus kannatanute tsiviilhagid kokku suuruses 6368 eurot ning noormeestel tuleb kanda ka 550 eurot menetluskulusid.

Lõuna prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel ütles, et noorte toime pandud varguste avastamiseks tegid Viljandi kriminaalpolitseinikud enam kui poolsada ülekuulamist, sündmuskohtade ja turvasalvestiste vaatlusi ning töötasid läbi mitme arvuti kõvakettad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles