Noored tahavad augustis uue Balti keti punuda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased, lätlased ja leedulased ühendasid Balti ketis käed 1989. aasta 23. augustil.
Eestlased, lätlased ja leedulased ühendasid Balti ketis käed 1989. aasta 23. augustil. Foto: «Sakala»

Üks Viljandist pärit ja neli Tartu noort inimest loodavad uuesti kokku kutsutava inimketiga rahvuslikku ühtekuuluvustunnet tugevdada.


Vahetusõpilasena Venezuelas viibiv 18-aastane Tartu koolitüdruk Sabine Preiman kutsus suhtluskeskkonnas Orkut eestlasi, lätlasi ja leedulasi sel suvel Balti keti 20. aastapäeva tähistama ja 23. augustil taas inimketti moodustama.

Märtsi algul loodud foorumis «The Baltic Way 2009!» oli täna juba rekordiliselt 15 484 liiget.

«Kutsun eestlasi-lätlasi-leedukaid ühinema selle aasta 23. augustil taas kord Balti ketis, tähistamaks Balti riikide jätkuvat iseseisvust ja hoidmaks meis rahvuslikku tunnet!» kirjutas Preiman Orkutis.

Peale tema on ürituse eestvedajad veel neli Tartu noort ja viljandlane Mikk Mihkel Vaabel. Peale Orkuti foorumi levitatakse teavet suhtluskeskkonnas Facebook ning õige pea valmib uue Balti keti koduleht.

Noored pakuvad, et ilmselt tuleks uus Balti kett sama teed pidi nagu 20 aastat tagasi: see algaks Pika Hermanni torni kõrvalt, kulgeks mööda Pärnu maanteed, läheks läbi Viljandi ning seejärel üle piiri Lätti ja Leetu. Korraldajad kaaluvad ka mittetulundusühingu loomist ning peale inimketi suurema kontserdi korraldamist samal päeval.

Orkutisse on loodud ka uue Balti keti vastased foorumid, kuid nendega on liitunud vaid 106 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles