Abja vald investeerib tulevikku

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Abja valla tänavune eelarve on 41 miljonit krooni, mida on mulluse 47 miljoni krooniga võrreldes 12 protsenti vähem.


Ilma võetavate laenude ja kulude katteks suunatava vaba jäägita vähenes eelarve maht 21 protsenti.



«Ega me rahul ole, et riik nii palju toetusi ära jättis ja sedavõrd palju üksikisiku tulumaksust kärpis,» nentis Abja vallavanem Peeter Rahnel.



Muusikakooli eelarve kahanes 25 protsenti. Kool saab halduskuludeks mullusest 15 protsenti vähem raha. Seal on koondatud poolteist abipersonali kohta ja pärast õppeaasta lõppu kaob kaks tugipersonali kohta. Vähendatud on ka autoõpetusele mõeldud summat.



Veerandi võrra on vallavanema sõnutsi koomale tõmmatud vallavalitsuse kulusid ja 16 protsenti kärbitud vallavolikogu eelarvet. «Oleme vähendanud majandus-, transpordi-, telefoni- ja kontorikulutusi,» loetles Rahnel.



Arendusnõuniku koht kaotati ja tema kohustused jagati teiste vallavalitsuse liikmete vahel. Sotsiaalkulutustele minevaid summasid vähendati kolme protsendi võrra. Rahnel lisas, et suuri koondamisi ja palgakärpeid plaanis pole.



Läbi projektide on tulemas märkimisväärselt investeeringuid. «Abja gümnaasiumile saame projektide kaudu 11,5 miljonit ja noortekeskusele 2,4 miljonit krooni lisaraha,» lausus Rahnel.



Abja gümnaasiumi uue tööõpetusosa ja spordikompleksi väliskorpuse ehitamiseks kulub ligi 18 miljonit krooni. Noortekeskuse mängude maja ning selles asuva muusikatoa ja nõustamiskabineti ehitamine võtab kolm miljonit krooni.



Vallavanem lisas, et projektide kaudu tulevaid summasid pole eelarvesse lisatud, sest lepingud on veel sõlmimata.



«Tänu projektidele võiks öelda, et eelarve on isegi mullusest suurem,» tõdes Rahnel.



Ta lisas, et tõenäoliselt õnnestub tänu kultuuriministeeriumilt saadavale summale kolme miljoni krooni eest parandada kultuurimaja väljanägemist ja elektrisüsteemi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles