Saabuvad linnud rõõmustavad silma

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba mitmel päeval võib Viljandi järvel Kösti oja suudmes ja Raudna jõe lähtekohal näha kühmnokk- ja laululuiki jääserval aega veetmas.


Linnuvaatleja Olev Merivee nägi möödunud laupäeval kolme kühmnokk-luike ka Võrtsjärvel keset lagedat jäävälja.

«Kui me lähemale läksime, luiged lihtsalt tõusid ja jalutasid meist eemale Pähksaare poole. Lendu nad ei viitsinudki tõusta,» jutustas Merivee.

Merivee sõnul laulavad Tõrva kandis kuldnokad ja musträstad, Õhne jõe ääres võib kohata sõtkaid, hallhaigruid ja jäälinde.

«Nägin nädalavahetusel Vastemõisa kandis kühmnokk-luiki lendamas - nad suunduvad sisemaa veekogudele,» lausus linnuvaatleja Agu Leivits.
Ta rääkis, et Pärnu lahe ääres võib näha hanesid ja laululuiki, teede ääres on õõnetuvide parved ja põldudel sookured, kes on hakanud suuremal hulgal pärale jõudma. Praegu käib ka hangelinnu läbiränne," ütles Leivits.

Suure-Jaani vallas linde rõngastav Aarne Ots ütles, et põhja poole läheb ka suurem urvalindude ränne ja temalt on rõnga jalga saanud enam kui tuhat urvalindu.
«Põllud on küll lume all, aga põldlõokesed, kiivitajad, kuldnokad, musträstad ja hallhaigrud on pärale jõudnud,» nentis Ots.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles