Viljandi toetab korteriühistuid jäätmemahutite soetamises

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri sõnul vähendavad maa sisse pandud sügavkogumismahutid korrusmajade piirkonnas suurte jäätmekonteinerite arvu.
Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri sõnul vähendavad maa sisse pandud sügavkogumismahutid korrusmajade piirkonnas suurte jäätmekonteinerite arvu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus kinnitas toetuse andmise korra, et abistada korteriühistuid jäätmete sügavkogumismahutite soetamises ja paigaldamises.


Viljandi linnamajandusameti juhataja Priit Vihuri selgitas, et sügavkogumismahutite soetamise ja paigaldamisega seotud töid toetatakse kuni 50 protsendi ulatuses tööde kogumaksumusest objekti kohta, kuid mitte enam kui 15 000 krooni ulatuses ühe sügavkogumismahuti ning 20 000 krooni ulatuses mitme sügavkogumismahuti puhul.

«Ettepanek, et linn võiks sügavkogumismahutite muretsemist toetada, tuli korteriühistutelt. Maa sisse panduna vähendavad need korrusmajade piirkonnas suurte jäätmekonteinerite arvu. Hoone, selle ümbrus ja õueala jätavad nii parema mulje ja paraneb ka heakord,» põhjendas Priit Vihuri korteriühistute algatuses linnapoolset osalemist.

Selle aasta linnaeelarves on jäätmemajanduse korrastamise eesmärgil sügavmahutite soetamiseks ja paigaldamiseks kavandatud 200 000 krooni. Esimesed korteriühistud on tarnijatega mahutite hankelepingud juba sõlminud.

Viljandi linna keskkonnaspetsialisti Reeme Remmelga selgitust mööda asub jäätmete sügavkogumismahuti kahe kolmandiku osas maa sees. Selline kogumisviis hoiab kokku maapealset ruumi. Traditsioonilise jäätmekäitlusega võrreldes on sügavkogumismahutil oluliselt parem kogumismahutavus, nende kasutamine on hügieenilisem ja nende asukohad näevad paremad välja.

Sügavkogumismahutite muretsemiseks saavad toetust taotleda kõik Viljandi korteriühistud. Toetuse saamiseks tuleb 1. juuniks esitada linnavalitsusele kirjalik avaldus taotleja andmete ja summa suurusega, väljavõte sügavkogumismahutite soetamise ja paigaldamise otsuse kohta ühistu üldkoosoleku protokollist ning arhitektuuri- ja planeerimisametis kooskõlastatud eskiislahendus sügavkogumismahutite paigaldamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles