Eesti tipp-põllumehed kogunevad Olustverre

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumehed arutasid Olustveres globaalseid küsimusi ka läinud aastal.
Põllumehed arutasid Olustveres globaalseid küsimusi ka läinud aastal. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Olustvere teenindus- ja maamajanduskool korraldab reedel, 27. märtsil Olustvere lossis seminari «Põllumees kui tippjuht».


Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktor Arnold Pastaku sõnul on seminarist nelja aastaga kujunenud väärikas traditsioon. Põllumajandusproblemaatika kõrval arutletakse ka ühiskonnas ja majanduses üles kerkinud teemadel.

«Seminar toimub ka tänavu, sest just keerulistel aegadel peavad sündima uued ideed, mis aitavad meil üheskoos kriisi üle elada,» rääkis Pastak. «Meie seminar on selline koht, kus kohtuvad ideed ja inimesed, et ühiselt leida vastuseid kõige olulistemale küsimustele.»

Seminari avab põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing räägib Eesti majanduse olukorrast ning tulevikuväljavaadetest maailmamajanduse murede taustal. Riigikogu liige Sven Mikser esitab oma arusaama maailma julgeolekupoliitika hetkeseisust ning arutleb, mida on Eestil võita ja kaotada.

Välisesineja Leedust, Agrowill Groupi tootmisdirektor Jolanta Bastiene, kes räägib, miks ettevõte investeerib Eestisse, missugune on Leedu põllumajanduse seis, kui suured on investeerimisvajadused ning millised on Leedu ja Poola vahelised põllumajandussuhted.

Samuti esinevad põllumajandusministri nõunik Ruve Schank, aktsiaseltsi Tere juhataja Ülo Kivine, Nopri talu peremees Tiit Niilo, toidu ja fermentatsioonitehnoloogia arenduskeskuse tegevdirektor Urmas Sannik ja maaülikooli professor Ülle Jaakma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles