Viljandi kavandab koostööd mereväega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Sakala tahab tihedamalt suhelda ajaloolise Sakalamaa keskuse Viljandiga.
Miinijahtija Sakala tahab tihedamalt suhelda ajaloolise Sakalamaa keskuse Viljandiga. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kolmapäevasel Viljandi linnavolikogu istungil tuleb arutusele koostööleppe allkirjastamine Eesti mereväkke kuuluva miinijahtija Sakala juhtkonnaga.


Linnavalitsuse pressiesindaja Eha Mooseli sõnul läheb volikogusse eelnõu, mis peaks linnavalitsusele andma õiguse sõlmida sõjalaeva juhtkonnaga koostöölepe.



«Milline meie koostöö konkreetselt hakkab olema, selleni pole me veel jõudnud, kuid omavahel oleme mõtteid mõlgutanud,» lausus Moosel.



Mooseli andmetel tuli algatus miinijahtija Sakala juhtkonnalt, kes tahtis teha koostööd Viljandi kui ajaloolise Sakala maakonna keskusega.



Viljandi linnapea Kalle Jents ütles, et kõneles koostööst põhjalikumalt paari nädala eest Sakala komandöri vanemleitnant Ain Pärnaga.



«Meil oli jutuks, et laeva meeskond võiks käia külas Viljandi lasteasutustes ja lapsed saaksid Tallinnas laeva vaadata,» kõneles linnapea. «Meeskond on valmis tulema jõu ja nõuga appi ka mõnele viljandlaste ettevõtmisele.»



Jentsi sõnul hakkab linnavalitsus volikogu heakskiidu korral koostöölepet koostama. «Eks näis, kuidas elu meie koostööle võimalusi annab.»



Koostööleppe sõlmimise järel hakkab miinitõrjelaeva Sakala tõenäoliselt ilustama Viljandi vapp.



«Sakala käib paljudes välissadamates ja see reklaamiks välismaal Viljandi linna,» leidis Kalle Jents.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles