Eesti muusikuid aitavad tihedas ja ohtlikus globaalmetsas töökus ning intuitsioon

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandiga rohkem või vähem seotud Mari Kalkun, Jalmar Vabarna, Ruslan Trochynskyi ja Ramo Teder ehk Pastacas on jõudnud esinema nii läände kui itta ning on omal nahal veendunud, et omanäolisust osatakse hinnata nii Ameerikas kui Jaapanis.
Viljandiga rohkem või vähem seotud Mari Kalkun, Jalmar Vabarna, Ruslan Trochynskyi ja Ramo Teder ehk Pastacas on jõudnud esinema nii läände kui itta ning on omal nahal veendunud, et omanäolisust osatakse hinnata nii Ameerikas kui Jaapanis. Foto: Peeter Kümmel / Sakala, Kenno Soo, Toomas Huik / Postimees (montaaž)

Kui tihti peetakse ekspordist kõneldes silmas tööstustoodangut, siis tegelikult on kultuur, sealhulgas eelkõige muusika, see, millega võib saada välismaal majanduslikus mõttes tähelepanuväärseid tulemusi.

Niisuguste edulugude kroonimata kuningas on ilmselt ABBA. Maailma mõistes võrdlemisi kõrvalisest Skandinaavia nurgast pärit, veidraid kostüüme kandev ansambel võistles edukalt Rootsi majanduse tollase lipulaeva, autokontserni Saab käibega.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles