Naiskoor Eha alustab

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna alustab Viljandi naiskoor Eha 54. hooaega. Koor on järjepidevalt koos käinud 1958. aastast. Selle aja jooksul on vahetunud lauljad ja dirigendid ning muutunud ja arenenud repertuaar, kuid kestma on jäänud soov käia koos, teha midagi ühiselt ning saada sellest innustust ja tuge oma igapäevategemistega hakkama saamiseks.

Juba septembri lõpul on võimalik sõita Hüpassaarde Mart Saare kodukohta, kus jätkuvad helilooja 130. sünniaastapäevale pühendatud üritused. Naiskoor tähistab esinemistega rahvakalendri tähtpäevi ning peab meeles eesti kultuurilugu mõjutanud inimeste loomingut. Eha on üles astunud  hansapäevade laval ja alati osalenud nii maakonna kui üleriigilisel laulupeol. Järgmise aasta juunis leiab aset naiskooride laulupäev Põlvas. Koor on end juba kirja pannud ka 2014. aasta laulupeole. Selle repertuaari õppimist nüüd alustataksegi.

Koori selle hooaja esimene kokkusaamine on täna kell 19 Viljandi kultuurimaja ehk Sakala keskuse roosa maja uutes prooviruumides. Edaspidi on harjutused esmapäeviti ja kolmapäeviti. Oodatud on kõik endised lauljad ning alati on teretulnud uued hääled kõikidesse häälerühmadesse.

Koori dirigendid on Esta ja Eda Kivisild.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles