Porgand oli popp

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Porgandinäitusel oli mitmesuguse kuju ja värviga eksponaate.
Porgandinäitusel oli mitmesuguse kuju ja värviga eksponaate. Foto: Egon Valdaru

Uudse ettevõtmisena Võhma sügislaadal kavas olnud porgandinäitus osutus nii menukaks, et eksponaate tutvustanud Tiiu Samuelil oli õhtuks hääl kähe.

Kultuurikeskuses võis näha kohaliku aiandusseltsi liikmete kodudes kasvanud mitmesuguse kuju ja suurusega ning mõnel puhul ka haruldast värvi porgandeid. Neid esitleti küll kimpudena, küll pooleks lõigatuna ning nende tükke pakuti maitsta.

Lemmiksortide hääletusel osutusid kõige populaarsemaks «Berlicum 2» ja «Flyaway». Viimati mainitu tähendab äralendu ning on nime saanud tõsiasjast, et porgandikärbes seda ei taha.

«Porgandite juures valitses tihe tunglemine. Eriti agarad olid lapsed, kes tahtsid neid ikka ja jälle mekkida. Üks väike tüdruk käis päeva jooksul koguni kümme korda,» rõõmustas Samuel. Allesjäänud porgandid läksid hiljem küünlavabrikant Peter Wüthrichi jänestele.

Fotonäitusel oli tänavu fookuses Võhma mees. «Vildivabriku» õpitoas näidati villa töötlemist kuni viltimiseni välja. Õpitoas «Lilled rinda» meisterdati lilleseadja Anu Pindsaare juhendamisel taimaksessuaare, mille seast külastajad valisid hiljem parima.

Seade ainuke nõue oli, et selles tuleb kasutada seltsi nimelille kanarbikku. Innukaimad olid taas lapsed, noorim võistleja oli kuueaastane Minna.

Laada lõpul loositi ostetud kavade vahel välja hulk müüjate annetatud vähe levinud sibullilli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles