Viljandimaa lapsed valmistasid ligi 400 autot

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stokkeri meistrivõistlusteks valminud auto.
Stokkeri meistrivõistlusteks valminud auto. Foto: Erakogu

Tööriistamüüja Stokker korraldatavale traditsioonilisele Eesti koolide V-IX klasside õpilaste meisterdamisvõistlusele laekus rekordiliselt 1137 automudelit.

Kõige rohkem automudeleid, üle 400 valmistati Viljandimaal, kus aktiivseimad olid Viljandi Valuoja põhikool ja Tääksi põhikool kokku ligi 300 tööga.


Neis koolides juhendab lapsi töö ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Margus Mikkor, kes varasematel võistlustel on pärjatud parima juhendaja tiitliga.

Mikkor ise põhjendas õpilaste suurt tööde hulka enda loodud heade meisterdamistingimustega koolides. "Me tegime autosid kahel korral: esimesel poolaastal puidust mudeleid ja teisel poolaastal liikuvaid autosid. Mind ennast huvitab noorte meistrimeeste õpetamine ja laiemalt koolitöö üldse," rääkis ta.

Seekord oli võistluse teemaks "Kiire auto ja unistuste auto". Võistlusel peeti arvestust kahes klassis. "Kiire auto" võistlusklassi kuulusid elektrimootoriga võidusõiduautod. Klassis "Unistuste auto" tuli teha tegelikkuses veel loomata kontseptsiooniauto.

Stokkeri omanikettevõtte Mecro juht Priit Prints tundis heameelt võistluse populaarsuse kasvu üle. "On väga tore, et noored meisterdavad ja nende huvi seda teha kasvab. Käesoleval innovatsiooniaastal on meile toodud palju huvitavaid töid, tunda on meistrite kätt ja võib-olla saab kellestki järgmine Björn Koop," sõnas Prints ja lubas Stokkeri meistrivõistluste traditsiooni jätkumist.

"Kiire auto ja unistuste auto" finaal peetakse mudeldajate suurüritusel „Minimaailm" 18. aprillil Tallinna lauluväljaku ruumes. Võistlustele annavad hoogu maailma parim kardisõitja ja vormelilootus Kevin Korjus ning kiirendusautode Eesti kiireim Taavo-Erkki Vitsut.

Stokkeri meistrivõistlusi peetakse neljandat korda. Eelmisel aastal oli teema "Veesõidukid", 2007. aastal meisterdasid noored otsesõitvaid ja raadio teel juhitavaid autosid ning 2006. aastal valmistasid õpilased tuulelohesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles