Algas viies Viljandi kitarrifestival

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lage Lundi repertuaar koosneb nii standardsest kui ka originaalmuusikast, mille puhul tuleb esile tõsta hämmastavat harmoonilist keerukust ning sooloesineja ainulaadselt muutlikku häält.
Lage Lundi repertuaar koosneb nii standardsest kui ka originaalmuusikast, mille puhul tuleb esile tõsta hämmastavat harmoonilist keerukust ning sooloesineja ainulaadselt muutlikku häält. Foto: Arhiiv.

Intervjuu festivali kunstilise juhi Ain Aganiga ilmus 14. septembri
«Sakala» paberväljaandes

 

Teisipäeval algas järjekorras juba viies Viljandi kitarrifestival, mille tosin kontserti toovad esinema muusikuid Eestist, Soomest, Rootsist, Norrast, USA-st ja Brasiiliast.

Tänavu astuvad üles Teemu Viinikainen Trio, Rune Mandelid (Norra), Lupa Santiago (Brasiilia) feat Villu Veski Quartet, Guitarte (Eesti-Soome), The Fusion Band (Rootsi), Tõnu Tubli & Erko Niit, Ain Varts, Viljandi Guitar Trio ning Martin Matt & Jam Gangsters. Erilise põnevusega oodatakse kõrgelt tunnustatud kitarristi Lage Lundi ja tema triot (USA).

Uue esinemispaigana võetakse kasutusele Viljandi vana veetorn, kus saab nautida Heiki Mätliku kesköökontserti. Weekend Guitar Trio aga üllatab kitarristidega, keda on seni tuntud professionaalsete näitlejatena. Draamateatri Kitarristide koosseisus astuvad publiku ette Mait Malmsten, Margus Prangel, Märt Avandi, Raimo Pass ja Indrek Kruusimaa.

Festivalil esinevate artistide töötoad kulmineeruvad tudengite soolonumbrite ja festivali kitarriorkestri kontserdiga.

Viljandis saab kitarrimuusikat kuulata pärimusmuusika aidas, kultuurimajas, nukuteatris ja Jaani kirikus, ent musitseeritakse ka mujal, sedapuhku näiteks Kuressaare džässiklubis Jazz del Mar. Festivali viimased kontserdid on laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles