Kõo mehed purustasid Eesti rukkirekordi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingus Mangeni PM taimekasvatuse eest vastutav Heiki Aren võib rõõmustada: «Agronomi» nime kandev rukkisort tõi rekordsaagi ning täitis salved kuhjaga. Erakordse saagi «arhitektideks» olid vihmarohke suvi ning Saksamaalt soetatud uudne sort.
Osaühingus Mangeni PM taimekasvatuse eest vastutav Heiki Aren võib rõõmustada: «Agronomi» nime kandev rukkisort tõi rekordsaagi ning täitis salved kuhjaga. Erakordse saagi «arhitektideks» olid vihmarohke suvi ning Saksamaalt soetatud uudne sort. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täispikkuses artikkel ilmus
14. septembri «Sakala» paberväljaandes


Tänavusel Eesti viljelusvõistlusel läks esikoht Kõo valla osaühingule Mangeni PM, ühtlasi on seal saadud 9,7 tonni hektarilt Eesti kõigi aegade rukki rekordsaak.

Senise rekordi, 8 tonni hektarilt, tegi 2008. aastal Jõgevamaal Sadala Agro. Seekord ületasid seda 8,8-tonnise hektarisaagiga teiseks tulnud Luunja Mõis ning võrdselt 8,4 tonniga hektarilt kolmandat kohta jagavad Vigala ja Sadala Agro.

Mangeni ühistu agronoom Heiki Aren nentis, et selline tulemus oli suur üllatus. «Kevadel lootsin hoopis talirapsist rekordsaaki, aga sügiseks üllatas rukis väga positiivselt,» rõõmustas ta.

«Mingit imekunsti ega kosmoseteadust me ei teinud ja meeletult väetist ei lisanud,» rääkis agronoom. Erakordselt suurt saaki kommenteerides arvas ta, et tõenäoliselt läks kõik lihtsalt täkkesse: talv oli soodne, sai valitud sobiv põld ja tööd õigesti tehtud.

18 hektari suurusel rekordpõllul kasvatati Saksamaalt pärit uut hübriidsorti «Agronom», mis on väga suure saagipotentsiaali ning hea talve- ja seisukindlusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles