Haigushüvitiste kord muutub juulist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

1. juulist jõustuvad seadusemuudatused, mis puudutavad haiguspäevade hüvitamist.


Peamine muudatus on see, et töötaja ei saa hüvitist esimese kolme haiguspäeva eest, järgmise viie päeva hüvitise maksab tööandja. Alates üheksandast päevast hüvitab haiguspäevad haigekassa.

Haige lapsega kodus olevatele emadele ja isadele uus kord muudatusi kaasa ei too. Vanemad saavad sada protsenti oma eelmise aasta sotsiaalmaksuga maksustatud tulust ja hüvitist saavad nad alla 12-aastase lapsega kodus olles alates esimesest päevast.

Algul olid plaanis muudatused alates 1. aprillist, et need aga eeldavad haigekassa ja tööandjate infosüsteemide arendusi ning uusi IT-lahendusi, hakkab uus kord kehtima juulist.

Rahaline kokkuhoid seadusemuudatustega on 700 miljonit krooni aastas, kui haigekassa kohustus algab senise teise päeva asemel üheksandast. Tänavu on kokkuhoid 350 miljonit krooni, sest muudatus jõustub aasta seitsmendast kuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles