Lõkketuli juhatas kopteri Soomaal eksinud marjuliseni

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lemmjõgi Soomaa rahvuspargis Mulgi heinamaal.
Lemmjõgi Soomaa rahvuspargis Mulgi heinamaal. Foto: Elmo Riig

Rappa tehtud lõke juhatas kopteriga Soomaa kohal lennanud päästjad ööl vastu esmaspäeva rappa eksinud marjuliseni, keda politsei oli pimedas otsinud üle nelja tunni.

Viljandi politsei sai teate Suure-Jaani vallas rappa marjule läinud 65-aastase mehe eksimisest eile õhtul kella üheksa paiku. Lähedastel oli viimane kontakt mehega telefonitsi olnud kella 19 paiku, ent pärast seda jäi telefon tummaks ning teatas levist väljasolekut. Lähedaste sõnul oli mehe tervis hea, ta oli marjule minnes kaasa võtnud joogivett ja võileibu, lisaks riietanud end ilmastikuoludele vastavalt.

Patrullpolitseinikud avastasid rahvuspargi lähistelt koha, kuhu mees oli enne rappaminekut jätnud oma rolleri. Sinna kutsuti kohe jäljekoer ning kaasati otsingutesse ka kopter.

Rappa eksinud mees leiti kopteri abiga öösel kella poole ühe paiku, kui kopterimeeskond märkas rabasse tehtud lõket. Lõkkekoha kontrollimisel ilmnes, et selle juures oligi otsitav mees.

Mees arstiabi ei vajanud ning politsei andis ta üle lähedastele.

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel ütles, et mehel oli mobiiltelefoni aku tühjaks saanud, mistõttu polnud võimalik temaga enam ühenduda. «Mobiiltelefoni olemasolu iseenesest kedagi ei abista, kui selle aku ei ole piisavalt laetud,» sõnas Pähkel. Samas lisas politseijuht, et võrreldes teiste samasuguste juhtumitega oli rappa eksinud mees üsna hästi varustatud ning taibukas, aidates ülestehtud lõkkega igati kaasa oma asukoha nähtavaks tegemisele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles