Mulgi ralli avapäeva kiireim oli Aleksei Lukjanuk

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi ralli avapäeva kiireim oli Aleksei Lukjanuk.
Mulgi ralli avapäeva kiireim oli Aleksei Lukjanuk. Foto: Elmo Riig

Reedel UKU Mulgi rallil kavas olnud neljast kiiruskatsest kaks võitnud Aleksei Lukjanuki ja Aleksei Arnautovi edu teist kohta hoidva Timmu Kõrge ja Erki Printis ees on laupäevaks 7,5 sekundit. Kolmandana alustavad teist päeva Siim Plangi ja Marek Sarapuu.


Kaks katsevõitu teeninud Siim Plangi kaotus Lukjanukile on 9,1 sekundit. «See on hea positsioon,» oli mees rahul. Plangi oli pettunud oma kolmanda katse tagasihoidlikust tulemusest. «Vesi oli ahjus, liidripositsioon oli uinutav,» tunnistas Plangi.

Avapäeva kiireim Aleksei Lukjanuk kaotas enda sõnul esimesel kiiruskatsel sõiduvea tõttu veidi aega, kuid suutis edaspidi eksimusi vältida. «Liidrina on hea alustada,» teatas venelane.

Stabiilselt head kiirust näidanud Timmu Kõrge nautis enda sõnul tulede valgel kihutamist, kuid ei pidanud uue päeva alguseks teenitud teist stardipositsiooni parimaks. «Loodame samas rütmist homme jätkata,» ütles Kõrge.

Ralli liidri Aleksei Lukjanuki ja neljandat positsiooni hoidvate lätlaste Janis Vorobjovsi ja Guntars Zicansi vahe viimase võistluspäeva eel on 14,3 ning laupäeval viiendana startiva Raul Jeetsi ja Andrus Toomega 18,9 sekundit. E-rühma parimana olid Agu Ahu ja Kalle Ahu absoluutarvestuse kuuendad, nemad kaotavad liidritele 1.58,6.

Viljandimaa sõitjatest on Kristo Subi absoluutarvestuses pärast neljandat kiiruskatset kolme ja poole minutise kaotusega 14. positsioonil. Tõnu Sepp on selles pingereas 24., Kaarel Kurvits 32. ning Tanel Tepandi 39.

Laupäeval on kavas kaks kiiruskatset, mida läbitakse kaks korda. Esimene on 7,76 ning teine 24,72 kilomeetrit pikk. Kolmel esimesel korral tulevad Uku Mulgi rallil osalejate järel rajale Läti rallisprindi punktidele sõitvad sportlased. Esimene neist kannab numbrit 61 ja roolis on Edijs Bergmanis.

Esimene võistlusauto alustab laupäeval Viiratsi vallas Tusti küla lähedal paiknevat kiiruskatset kell 12.43 ning teisele, Kalmetu koolimaja lähedal asuvale katsele on teda oodata kell 13.06.

Uku Mulgi ralli poodiumil on võistluste absoluutarvestuse kiireim auto Viljandis Uku kaubanduskeskuse parklas laupäeval kell 17.20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles