Algab loengusarja kuues hooaeg

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval alustab kuuendat hooaega loengusari «Omakultuuriakadeemia», kuhu oodatakse kõiki huvilisi kuulama ja kaasa rääkima.

Kultuuriakadeemia ja pärimusmuusika keskuse koostöös sündivates poolteisetunnistes harivates loengutes tutvustatakse eesti kultuurimõtet ning seda edasi kandvaid inimesi. «Seetõttu on see ka seotud pärimusega,» sõnas projekti kuraator Hannele Känd.

Loenguid on 15 ning enamasti leiavad need aset pärimusmuusika aida väikeses saalis, kuhu mahub natuke alla saja inimese.

Algava hooaja teema on «Ahjualused».

«See sõna kõlab hästi ja seostub igasuguste muinaslugude ja pärimusega, mis on omakultuuris kandvad,» selgitas Känd.

Seletusest võib aru saada, et ahjualuseid pole enamasti näha, kuid nad on meie meeltes mõlkumas. «Lisaks kõneleme majandusest. Seegi on väga tähtis ahjualune, millest kogu aeg räägitakse, kuid inimesed ei tea, mis see tegelikult on,» ütles Känd.

Loengud algavad kell 18 ja kestavad poolteist tundi. Kuulajatel on võimalik saada Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia täiendusõppe tunnistus, käies kohal vähemalt 75 protsendil loengutest.

Tulijad registreeritakse, et näha, mis inimesi huvitab. «Need, kellele pakub huvi vaid mõni üksik loeng, võivad samuti kohale tulla,» nentis Känd.

Kuraatori sõnutsi on loengus tavaliselt umbes 85 inimest. Tänavu juhib õhtuid Margus Haav, kes on iga kord kohal ja juhatab loengu sisse, tutvustab kõnelejat, kuid võib ka olla suunaja või diskussioonis osaleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles