Linnaruum täitub etenduskunstiga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna võib Viljandi platsidel ja tänavatel näha kultuuriakadeemia tudengeid lühilavastusi etendamas.

Kolmandat õppeaastat teevad etenduskunstide osakonna ja kultuurikorralduse üliõpilased sel moel läbi paaripäevase praktikumi. Teatrikunsti õppekava programmijuhi ja lektori Jaanika Juhansoni sõnul ootavad kõik loov­ainete tudengid seda väga.

«See peaks tudengeile meenutama, et nad on koos ja sõltuvad üksteisest,» selgitas Juhanson ühe ainepunkti andva praktikumi mõtet.

15. septembril kell 11 kogunevad tudengid akadeemia hoone juurde, kus kõigile jagatakse kaart, millel on näha tööde aeg ja koht teatud piirkonnas. Kümneminutilised osaliselt improvisatsioonilised tegevuskunsti seansid leiavad aset eri kohtades. Noorte etenduskunstnike looming valmib rühmatöö tulemusena. Juhansoni jutu järgi teeb kaasa sadakond tudengit, kellest moodustub kümmekond rühma.

«Varasematel aastatel on elavamad reaktsioonid olnud turu kandis,» muheles programmijuht ja lisas, et performance’id on inimestes tekitanud pigem lõbustatud huvi kui pahameelt. «See annab laupäevale värvi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles